17 Temmuz 2016 Pazar

Yeni Başlayanlar İçin Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Kore Dizisi

Herkese merhabalar :) Yeni yeni Kore dizisi izlemeye mi başladınız? Hangi diziyi izleyeceginize karar veremiyor musunuz? Bir ufak yardım için buyrun aşağı..


1.Secret Garden


    Dizimiz şirin ve müevazı bir unni ve kendini beğenmis bir oppa arasında geçiyor :) Fantastik ögelerle birleştirilmiş bir romantik komedi olduğunu bilmenizde fayda var.Yıllar öncesinde izlemiş olmama rağmen her sahnesi hala aklımda. Kim Joo Won (Hyun Bin)  ve Ra Im (Ha Ji Won) in bu sıcak hikayesini kaçırmayın derim ,iyi seyirler :)


2.Boys Over Flowers


  Çiçek Dörtlüye hazır olun! :)
Dizi trt çocukta dublajlı olarak verilmişti bu nedenle izlemediyseniz bile ismini çok duyduğunuza eminim. Güneşi Beklerken dizisinin BOF'dan uyarlama olduğu konuşulmuştu bir dönem.İlk bölümler için kurguda bir benzerlik olduğnu söylemek mümkün lakin onun dışında bir uyarlama durumu göremedim ben.Dizimize gelecek olursak; Bır okul düşünün..Okulun sahibinin şımarık ve zengin hatta fazlasıyla kibirli oğlu Go Joon Pyo (Lee Min Ho) ve onun zengin arkadaşları okulda küçük bir krallık kurmuş ve dilediğince hüküm sürüyor.Ta ki zorbalığa tahammülü olmayan temiz kalpli Kim Jan Di (Koo Hye Sun) özel bir burs sayesinde okula girene kadar.. İyi Seyirler :)


3.My Girlfriend is a Gumiho


   Efsaneleri sever misiniz? Peki ya sizce her efsane doğruyu yansıtır mı?
Efsaneye göre insanların ciğerlerini yiyerek hayatta kalan dokuz kuyruklu bir tilki 500 yıl sonra Cha Tae Woong'un ( Lee Seung Gi) yardımıyla serbest kalır.Fakat bu tilkide bir gariplik vardır çünkü efsanedeki vahşi gumiho olamayacak kadar güzel ve çekicidir.Ama bu durum Tae Woong'un tilki kızdan korkmasına engel olmayacaktır. İyi seyirler :)

4.Princess Hours


   Bir çok Korecan gibi benim de ilk dizim lur kendileri. Fazlaca küçükken TRT'de türkçe dublajla izlemiştim sonrasında orjinal diliyle 2. kez izleme şansım oldu ve yine hiç sıkılmadım.Dizimiz bir veliaht prens ve ailesinin ona uygun gördüğü halktan bir kız arasında geçiyor.Bakalım birbirlerini hiç tanımadan evlendirilen bu iki insanın yolları gibi kalpleri de kesişecek mi? ;) Tabi hikaye bu kadar basit değil. İşin içine veliaht prens Shin'in aşık olduğu balerin kız ve diğer prensin girmesiye ortalık karışacak gibi.İyi Seyirler :)

5.I am Sorry I Love You


   Diziye Fox tvde yayınlanan uyarlaması Bir Aşk Hikyesi'nden aşinayız aslında. Ama orjinalini de kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.Bugüne kadar izlediğim en iyi dram dizisi olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Orjinal adının kısaltması ile Mi-Sa efsanedir,şahanedir..Duyguları bu kadar içten aktaran, insanın kalbine bu denli dokunmayı başaran bu diziyi es geçmemelisiniz.


6.Nice Guy


    Ve harika bir melodram dizisi karşınızda.Yine Fox tvde Günahkar ismiyle uyarlaması yayınlanmıştı lakin bir kaç bölüm sonra kaldırıldı.O diziyi fazla takip etme şansım olmadı o nedenle neden başarısız olduğu hakkında bir yorumda bulunamayacağım.Sadece orjinali olan Nice Guy'ı mhakkak izlemenizi öneririm.Dizinin konusuna gelirsek; 
 Yıllar önce canınızı yakmış bir aşk için intikam alırken başka bir aşka düşseniz ne yapardınız? Cevabı için iyi seyirler:)


7.Rooftop Prince


      Bundan 300 yıl önc veliaht prensimiz veliaht prensesini kaybetmesi üzerine üç adamıyla birlikte bu ölümü araştımaya başlarlar fakat kendilerini birden günümüz dünyasında bulmalarıyla neye uğradıklarını şaşıracaklardır. Onlara bu serüvende en çok yardım eden kişi ise Park Ha olacaktır. İyi seyirler :)


8.Fated to Love You


    Fox tvde No:309 ismiye uyarlaması yaz dizisi olarak başladı lakin o diziyi izlemediğim için yorumda bulunamayacağım.Orjinali ile ilgili konuşacak olursam; kendilerinde değilken birlikte olan iki kişinin kızın hamile kalması sonucu evlenmelerini anlatıyor dizimiz.Tabi ki ortada 2.kadın ve 2.erkek olmadan da olmaz biliyorsunuz ki.Bakalım mecburi evlenen bu iki insan doğacak bebeklerinin de yardımıyla birbirine ısınabilecek mi? Kesinlikle izlemelisiniz diyor ve iyi seyirler diliyorum:)


9.Gu Family Book


      Efsaevi bir yaratık olan bir adam ve normal bi insan olan bir kadının oğlu olan Kang Chi^nin hikayesi.Kang Chi insanların içinde büyümüş fakat hala bir yarısı babasi gibi yaratık olmayı sürdürüyor. Choi Kang Chi insan tarafının ağır basması içinbüyük bir mücadele vermek zorunda ve tabiki bu yolda aşk da ona eşlik etmezse olmaz,iyi seyirler :)


10.Playful Kiss


   Bir lise dizisi olan Playful Kiss romantizmi ve komediyi inanılmaz güzel harmanlamış. Dizinin bitiminden sonra yayınlanan mini bölümlerle hikayenin sonrasını göstermesi de benim için artı bir puan oldu.Konusu; evlerinin yıkılması sonucu Oh Ha Ni ve babası bir aile dostunun yanında kalmaya başlarlar fakat o da ne? Evin oğlu Oh Ha Ni nin okuldaki platonık aşkı Baek Seung Jo'dur. İyi seyirler :)


NOT: Bu 10 diziyi seçmek benim için çok zor oldu.Ama Bu listeyi yeni korecanlar için hazırladım ve bu nedenle fazlaca bilinen populer dizileri koymak istedim.Bu sıralama benim favori dizi sıralamam değildir.Zaten öyle bir sıralama yapabilir miyim bilmiyorum çünkü favorim olan o kadar çok dizi var ki ama yukardaki on dizi de benim inanılmaz severek izlediğim diiler ve sizin de severek izleyeceğinize inanıyorm.Başka bir listede görüşmek üzere :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder