28 Temmuz 2016 Perşembe

Beautiful Gong Shim (2016) Dizi Yorumu




    Herkese yeniden merhabalar :) Sonunda bitirdim dizimi ama bittiği için de bir hayli üzgünüm :( Bu dizi hakkında aslında söyleyecek çok şeyim var yani nasıl desem; nasıl beğendim belli değil :D Bütün karakterler harikaydı,içime sine sine izledim.Saç baş yoldurmak yerine tebessüme sebebiyet veren ikinci adam varsa o diziyi beğenmemek ne mümkün.E tabi esas oğlanla esas kız da bu kadar tatlıyken beğemekten başka şansı da kalmıyor insanın :) Öncelikle esas oğlandan başlayalım.Böyle şirin böyle sevimli karakter görmedim ben.Tabi dizinin sonlarına doğru konu gereği ciddileştiği bölümler olmadı değil ama ben onun şapşik halini sevdim. Diziye başlarken oyuncular da hiç tanıdık değil hadi bakalım demiştim sonradan farkettim ki esas oğlanımız The Girl Who Can See Smells'deki psikopat katilin ta kendisiymiş ve tabiki ben şok!! Arasında uçurumlar kadar fark olan bu iki karakteri sen nasıl böyle güzel oynadın be adam.Ama kendisini böyle şirin rollere daha çok yakıştırdım.Ahn Dan Tae rolü cuk oturmuş,çok sevdim,çok beğendim.Vee gelelim esas kızımız Gong Shim'e.Karakterin yansıttığı masumiyet benim çok hoşuma gitti.erçi peruklu halini bir ufaktan itici buldum ama olsun sevimliliğiyle kapattı onu da. İkinci kadın ve erkek oyuncuları da ilk defa izledim ama onları da çok beğendim gerçi Gong Shim'in ablası olan Mi Bazı hareketleriyle beni fıtık etmedi değil lakin eticeye baktığımızda tatlış çiftimize farketmeden de olsa faydası dokundu.



     Şimdi de biraz konuya değinelim.Gong Shim kendine hiç ama hiç güveni olmayan,hayatı boyunca ablası Gong Mi'nin gölgesinde kalmış bir kızdır.İnsanların onu sebebi olmaksızın sevebileceklerine asla inanmaz,çirkin beceriksiz ve işe yaramaz olduğunu düşünür.Diğer taraftan Ahn Dan Tae bi tesadüf sonucu Gong Shim'le tanışmış ve onun çatı katına kiracı olarak yerleşmiş gamsız dertsiz bir adamın tekidir. Gong Shim'e göre fazlaca serseri ve pis olan bu adam aslında ihtiyacı olanlara uygun fiyatlarla yardımcı olan bir avukattır ve teyzesiyle birlite çalıştığı küçük bir bürosu vardır bundan dolayı da pek parası olduğu söylenemez ama bu Dan Tae nin umrunda değildir.İkinci adam Suk Joon Soo ise varlıklı bir ailenin torunudur lakin babası gayrimeşru olduğu için dedesinin esas eşi olan başkandan hiç bir zaman sevgi görememiştir.Çünkü başkanın 26 yıl öce ortadan kaybolmuş Joon Pyo isimli bir torunu vardır ve herkes onun öldüğüne inanırken büyükannesi asla onu aramaktan vazgeçmez.Yine bir hayli tesadüf sonucu büyükannenin Joon Pyo'yu bulması için Ahn Dan Tae 'den yardım istemesi sonucu 26 yıllık gizem perdesi açılmaya başlayacaktır.


  Çok ama çok beğendiğim bu diziyi muhakkak izlemenizi tavsiye ediyorum, İyi seyırler :)


27 Temmuz 2016 Çarşamba

Delightful Girl (2005) Dizi Yorumu



    Herkese yeniden merhabalar:)
     Aslında bu yazım için Beautiful Gong-Shim dizisini yorumlamaktı niyetim ama diziyi bitiremedim bitirene kadar da beklemek istemediğim için araya uüç beş bir şey sıkıştırmaktan zarar gelmez dediimmmm :)))   Ve evet bu dizi ilk dizim olan Goong'dan sonra izlediğim diziydi.Açıkçası ben eski dizileri pek izleyemiyorum neden bilmiyorum ama yapım yılı 2010 ve öncesiyse bir önyargım oluyor.Delightful Girl şu an karşıma çıkmış olsaydı muhtemelen izlemezdim o yuzden çok önceden izlemiş olduğum için şanslı sayıyorum kendimi. Çok sıcak bir gençlik dizisi olur kendileri.Ayrıca bir zamanlar Jae Hee'ye de platonik taıldığığımı itiraf etmeliyim.A Witch in Love'ın da bunda etkisi büyüktür. Neyse biz dizimize gelelim.Hikayemiz bir yanlış anlaşılma sonucu evlendirilen iki lise öğrencisiyle ilgili.Kızımız zeki ve hanım hanımcık, e tabi oğlumuzun serseri olması bu durumda allahın emri. :D  Bakalım bu ikilinin yollarının kesişmesi onlara neler getirecek.. Çok ama çok tatlış bir diziydi hele ilk karşılaştıkları sahne hala aklımda..İzleyin,izlettirin :))


21 Temmuz 2016 Perşembe

Descendants of the Sun Dizi Yorumu

 



   Beğenmek ne kelime bayıldğım bir diziye karşınızdayım.İzleyeli bir ay falan oldu zaten 2016 yapımı bir dizi. Benim izlememde etkili faktör Song Joong-ki idi çünkü kendisi çok ama çok sevdiğim bir oyuncu.Sungkyunkwan Scandal'da izlediğimde bayılmıştım.Ardından Nice guy'daki performansıyla beni benden aldı.Bu dizide oynadığını görünce tabikii de sevinçten çıldırdım ve izlemeye başladım :) Kadın başrol Song Hye Kyo'yu ilk kez bu dizide izledim ama ona da bayıldım.Dizide esas oğlan ve esas kıza hayatı zehir eden ikinci erkek ve ikinci kadın olmaması beni nasıl mutlu etti anlatamam.Bunun yerine dört başrol oyuncusuyla inanılmaz samimi iki aşk yansıtmış senaristler çok da iyi yapmışlar.Diğer aşkın kahramanları Kim Ji-Won ve Jin Goo'yu da çok beğendiğimi söylemeliyim.




    Açıkçası ben bir de konusu kahramanlık olan böyle ülkeyi kurtarmaktan falan bahseden dizileri çok sevmişimdir.O nedenle bu dizinin hiçbir sahnesinde sıkılmadım hem de hiç.Tekrar izle deseniz izlerim.Song Joong Ki'ye olan ilgimden mi bu kadar sevdim bilmiyorum ama çok sevdim.Benim için harika bir diziydi.Ayrica sonlara doğru da feci ağlattı.Bir çok duyguyu bana yaşatan bu muhteşem diziyi muhakkak izlemelisiniz diyorum ve gidiyorum.Başka bir yazıda görüşmek üzere :))


Hello Monster Dizi Yorumu



Herkese yeniden merhabalar :) Taze bitirdiğim bir diziyle karşınızdayım.Başrol oyuncularımız Seo In-Guk ve Jang Na Ra.Bu ikiliden sadece Jang Na Ra'ya aşinayım ve kendisini çok da severim ama garip br önyargıyla bu diziyi izlemeyi uzun zamandır erteliyordum. Öncelikle dizi fazlasıyla sürükleyici.Bana göre başroller arasnda duygusal sahneler çok eksik kalmış ama ona rağmen ilgiyle izledim çünkü hikayesi gerçekten sizi içine çekiyor.Burdan sonrası azıcık spoiler içerebilir ama söz azıcık :)



Lee Hyun'un(Seo In-Guk) mesleğini tam olarak anlayamamış olsam da suçlularla ilgili bir şeyler araştırdığını çözebildim evet bunu başardığım için çok yetenekliyim :D Neyse ara ara geçmişe dönen sahnelerle Lee Hyun'un hikayesini öğreniyoruz.Yıllar önce ölüdürlen bir babası ve kaçırılan bir kardeşi var.Lee Hyun kardeşinin öldüğüne nerdeyse emin ama kim bilir belki de ölmemiştir ve sandığından daha yakınındanır.Bir de Lee hyun'un aramaktan asla vazgeçmediği babasının katili var tabii. Bu yolda da Lee hyun'un yolu Polis memuru olan Cha Ji-An ile kesişecek aslına bakarsanız tam olarak böyle diyebilir miyiz bilmiyoum çünkü Cha Ji-An için Lee Hyun aslında bir hayli tanıdık çünkü Lee Hyun'un hatırlamadığı ortak bir geçmişleri var.

Hikayedeki diğer karakterlerden avukat Jung Sun-Ho rolüye Park Bo-Gum'u çok beğendim.Ayrıca çocuk oyuncular şahaneydi ve onları izlerken inanılmaz keyif aldım.Daha fazla geçmiş sahneler olsaydı dedim hatta.Onun dışında Lee Hyun'un kibri ve kabalığının altındaki sıcak kalbi çok samimiydi.Ayrıca gerek geçmişe dönük sahnelerde gerek günümüz sahnelerinde kardeşlik duygusunu çok güzel yansıtmış dizi,yani kim Lee Hyun gibi bir hyung'u olsun istemez ki :))

İzlemeyi düşünüyorsanız ve tereddütte kaldıysanız hemen izleyin derim, İyi Seyirler  :))

17 Temmuz 2016 Pazar

Yeni Başlayanlar İçin Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Kore Dizisi

Herkese merhabalar :) Yeni yeni Kore dizisi izlemeye mi başladınız? Hangi diziyi izleyeceginize karar veremiyor musunuz? Bir ufak yardım için buyrun aşağı..


1.Secret Garden


    Dizimiz şirin ve müevazı bir unni ve kendini beğenmis bir oppa arasında geçiyor :) Fantastik ögelerle birleştirilmiş bir romantik komedi olduğunu bilmenizde fayda var.Yıllar öncesinde izlemiş olmama rağmen her sahnesi hala aklımda. Kim Joo Won (Hyun Bin)  ve Ra Im (Ha Ji Won) in bu sıcak hikayesini kaçırmayın derim ,iyi seyirler :)


2.Boys Over Flowers


  Çiçek Dörtlüye hazır olun! :)
Dizi trt çocukta dublajlı olarak verilmişti bu nedenle izlemediyseniz bile ismini çok duyduğunuza eminim. Güneşi Beklerken dizisinin BOF'dan uyarlama olduğu konuşulmuştu bir dönem.İlk bölümler için kurguda bir benzerlik olduğnu söylemek mümkün lakin onun dışında bir uyarlama durumu göremedim ben.Dizimize gelecek olursak; Bır okul düşünün..Okulun sahibinin şımarık ve zengin hatta fazlasıyla kibirli oğlu Go Joon Pyo (Lee Min Ho) ve onun zengin arkadaşları okulda küçük bir krallık kurmuş ve dilediğince hüküm sürüyor.Ta ki zorbalığa tahammülü olmayan temiz kalpli Kim Jan Di (Koo Hye Sun) özel bir burs sayesinde okula girene kadar.. İyi Seyirler :)


3.My Girlfriend is a Gumiho


   Efsaneleri sever misiniz? Peki ya sizce her efsane doğruyu yansıtır mı?
Efsaneye göre insanların ciğerlerini yiyerek hayatta kalan dokuz kuyruklu bir tilki 500 yıl sonra Cha Tae Woong'un ( Lee Seung Gi) yardımıyla serbest kalır.Fakat bu tilkide bir gariplik vardır çünkü efsanedeki vahşi gumiho olamayacak kadar güzel ve çekicidir.Ama bu durum Tae Woong'un tilki kızdan korkmasına engel olmayacaktır. İyi seyirler :)

4.Princess Hours


   Bir çok Korecan gibi benim de ilk dizim lur kendileri. Fazlaca küçükken TRT'de türkçe dublajla izlemiştim sonrasında orjinal diliyle 2. kez izleme şansım oldu ve yine hiç sıkılmadım.Dizimiz bir veliaht prens ve ailesinin ona uygun gördüğü halktan bir kız arasında geçiyor.Bakalım birbirlerini hiç tanımadan evlendirilen bu iki insanın yolları gibi kalpleri de kesişecek mi? ;) Tabi hikaye bu kadar basit değil. İşin içine veliaht prens Shin'in aşık olduğu balerin kız ve diğer prensin girmesiye ortalık karışacak gibi.İyi Seyirler :)

5.I am Sorry I Love You


   Diziye Fox tvde yayınlanan uyarlaması Bir Aşk Hikyesi'nden aşinayız aslında. Ama orjinalini de kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.Bugüne kadar izlediğim en iyi dram dizisi olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Orjinal adının kısaltması ile Mi-Sa efsanedir,şahanedir..Duyguları bu kadar içten aktaran, insanın kalbine bu denli dokunmayı başaran bu diziyi es geçmemelisiniz.


6.Nice Guy


    Ve harika bir melodram dizisi karşınızda.Yine Fox tvde Günahkar ismiyle uyarlaması yayınlanmıştı lakin bir kaç bölüm sonra kaldırıldı.O diziyi fazla takip etme şansım olmadı o nedenle neden başarısız olduğu hakkında bir yorumda bulunamayacağım.Sadece orjinali olan Nice Guy'ı mhakkak izlemenizi öneririm.Dizinin konusuna gelirsek; 
 Yıllar önce canınızı yakmış bir aşk için intikam alırken başka bir aşka düşseniz ne yapardınız? Cevabı için iyi seyirler:)


7.Rooftop Prince


      Bundan 300 yıl önc veliaht prensimiz veliaht prensesini kaybetmesi üzerine üç adamıyla birlikte bu ölümü araştımaya başlarlar fakat kendilerini birden günümüz dünyasında bulmalarıyla neye uğradıklarını şaşıracaklardır. Onlara bu serüvende en çok yardım eden kişi ise Park Ha olacaktır. İyi seyirler :)


8.Fated to Love You


    Fox tvde No:309 ismiye uyarlaması yaz dizisi olarak başladı lakin o diziyi izlemediğim için yorumda bulunamayacağım.Orjinali ile ilgili konuşacak olursam; kendilerinde değilken birlikte olan iki kişinin kızın hamile kalması sonucu evlenmelerini anlatıyor dizimiz.Tabi ki ortada 2.kadın ve 2.erkek olmadan da olmaz biliyorsunuz ki.Bakalım mecburi evlenen bu iki insan doğacak bebeklerinin de yardımıyla birbirine ısınabilecek mi? Kesinlikle izlemelisiniz diyor ve iyi seyirler diliyorum:)


9.Gu Family Book


      Efsaevi bir yaratık olan bir adam ve normal bi insan olan bir kadının oğlu olan Kang Chi^nin hikayesi.Kang Chi insanların içinde büyümüş fakat hala bir yarısı babasi gibi yaratık olmayı sürdürüyor. Choi Kang Chi insan tarafının ağır basması içinbüyük bir mücadele vermek zorunda ve tabiki bu yolda aşk da ona eşlik etmezse olmaz,iyi seyirler :)


10.Playful Kiss


   Bir lise dizisi olan Playful Kiss romantizmi ve komediyi inanılmaz güzel harmanlamış. Dizinin bitiminden sonra yayınlanan mini bölümlerle hikayenin sonrasını göstermesi de benim için artı bir puan oldu.Konusu; evlerinin yıkılması sonucu Oh Ha Ni ve babası bir aile dostunun yanında kalmaya başlarlar fakat o da ne? Evin oğlu Oh Ha Ni nin okuldaki platonık aşkı Baek Seung Jo'dur. İyi seyirler :)


NOT: Bu 10 diziyi seçmek benim için çok zor oldu.Ama Bu listeyi yeni korecanlar için hazırladım ve bu nedenle fazlaca bilinen populer dizileri koymak istedim.Bu sıralama benim favori dizi sıralamam değildir.Zaten öyle bir sıralama yapabilir miyim bilmiyorum çünkü favorim olan o kadar çok dizi var ki ama yukardaki on dizi de benim inanılmaz severek izlediğim diiler ve sizin de severek izleyeceğinize inanıyorm.Başka bir listede görüşmek üzere :)