29 Ağustos 2016 Pazartesi

Doctors (2016) Dizi Yorumu



   Herkese merhabalar :) 2016'nın en çok konuşulan ve beklenilen dizilerinden biriyle karşınızdayım.Diziyi izlemek için bölümlerin tamamlanmasını bekledim ondan ötürü biraz geç kalmış olabilirim ama geç olsun güç olmasın değil mi ;) 
    Dizinin tıbbi bir dizi olması beni biraz korkutmuştu çünkü bu tarz dizileri yani belli bir ortamda geçen belli bir meslek grubuna odaklanan dizileri çok sevmedim hiç bir zaman. Nitekim hastane sahnelerinde önceden tahmin ettiğim gibi çokça sıkıldım ama tabi bu tamamen benim şahsi zevklerimle alakalı bir durum olduğundan siz fazlasıyla zevk de alabilirsiniz.Dizide fazlasıyla hakim olan hastane atmosferini bir kenara bırakacak olurak dizi fena değildi.Çok çok beğenemedim yani bilmiyorum belki de aşk hikayesi içime sinmediğinden. Bir eğitimci adayı olarak bu hikayenin bir öğretmen ve öğrenci arasında başlaması ilerki sahnelerde de beni rahatsız etti.Evet birbirini çok güzel seven bir çift izledim ama alan bilgimden olsa gerek pedagojik olarak yaklaşmaktan kendimi alamıyoum.Tabi kii eleştirdiğim bütün bu kısımlar benim kişisel ilgi alanlarım ve mesleki prensiplerimle alakalı.Şimdi subjektif yorumlarımı bir kenara bırakıp objektif bir yargıda bulunmam  gerekirse evet gerçekten güzel bir diziydi. Benim için en güzel kısmı Namgung Min'in iki bölüm konuk oyuncu olarak katılması oldu.Onun sahneleri hiç bitmesin istedim. İzlerken bu kadar zevk aldığım başka bir oyuncu daha yok sanırım ;)

   Diğer karkterlere bakacak olursak ben onları da sevdim. İkinci kız rolündeki Lee Sung Kyung'u zaten severim. İzlediğim tüm dizilerde bir nevi gıcık kızı canlandırmış olsa da bana hep sempatik geldi nedense. Bu nedenle onu da izlemekten zevk aldım b dizide.
   Neticede genel olarak bir izleyicinin beğenebileceği bir dizi olmuş.Lütfen benim şahsi yargılarıma göre karar vermeyin.İyi seyirler :)

27 Ağustos 2016 Cumartesi

Heart to Heart (2015) Dizi Yorumu



   Herkese merhabalar :) Dizileri izlemeden önce başrol oyuncularının benim için tanıdık yüzler olmasına dikkat ederim hep.Sanki öteki türlü o diziyi beğenmeyecekmişim gibi gelir. Heart to Heart bu yüzden sürekli ertelediğim bir diziydi çünkü iki başrolü de daha önce izlememiştim.Ama büyük bir hata yapmışım çünkü bu dizi 2015 dizilerinden favorilerim arasına girmeyi başardı.
   Daha önceki yazılarımdan da anlamışşınızdır dizileri uzun uzun anlatmayı çok sevmiyorum.Bir diziyi izlemeye ne kadar az şey bilerek başlarsanız o kadar zevk alırsınız çünkü ve bu dizi de öyle bir dizi :)



   Genel olarak psikolojik bir travma üzerine odaklanmış konu.Bir hayli asosyal toplum içine asla çıkamayan ve yüz kızarması problemi olan Cha Hong Do kendisini  iyileştirmesi için yardım istediği ve tedavinin masrafı karşılığında yanında çalışmaya başladığı pskiyatrist Ko Yi Seok 'la ilk defa kendi sınırlarını aşmaya başlayacak.
   İki başrol oyuncusu da çok tatlı,birbirlerine yakışmışlar. Konu olarak olsun,karakter olarak olsun benim çok beğendiğim bir dizi oldu.Romantik komedi olarak başlayan dizi sonlara doğru biraz da dramla harmanlarak mükemmel bir iş çıkarmış. İyi seyirler:)


25 Ağustos 2016 Perşembe

Hey Ghost! Let's Fight( 2016) Dizi Yorumu

   


   Herkese yeniden merhaba :)
Henüz finalini görmediğim bir diziyle karşınızdayım ama yazısını yazmak için de finali beleyemedim açıkçası çünkü notumu çoktan verdim; on numara beş yıldız bir dizi olmuş.


   Başrollerinde School:Who are you? dizisinden tanıdığımız Kim So Hyun ve Dream High'dan tanıdığımız Ok Taecyeon var. Ben harika bir ikili olduklarını düşünüyorum.Başta  aralarında 11 yaş olması sebebiyle biraz ön yargılı yaklaşmıştım ama çok yakışmışlar birbirlerine.




    Şimdi, esas kızımız bir hayalet ancak tek bildiği 5 sene önce öldüğü.Nasıl ölmüş ya da ailesi kim , nasıl bir hayat yaşıyordu bunların hiç birini hatırlamıyor. Esas oğlumuz ise para karşılığı hayaletlerle savaşan bir hayalet avcısı.Tesadüfen tanışan bu ikili birbirlerinin çıkarları doğrultusunda birlikte çalışmaya başlıyorlar sonrasındaysa olaylar..olaylar...

     Öncelikle karakterler çok ama çok tatlı,Konu da gayet içe sinecek şekilde işlenmiş.Severek izlediğim ve finalini sabırsızlıkla beklediğim bu diziyi herkese öneririm.
  Dizi 16 bölümlük ve şu an için 13 bölümü altyazlı olarak yayınlandı ancan 14.bölüm korede yanılmıyorsam Salı gecesi verildi,yakında muhtemelen online izleme sitelerine eklenecektir.İyi seyirler :)